A webes Photoshop egy sokoldalú digitális képkezelő és tervezőalkalmazás, amelyet közvetlenül a böngészőből érhetünk el. A következőkben megismerjük, hogyan használható és miben különbözik az asztali változattól.

Alapvető szerkesztési fogalmak

Rétegek

A rétegek szinte minden projekt alapjai a webes Photoshopban. Ezek segítségével módosíthatjuk a képet anélkül, hogy az eredeti munka sérülne.

Retusálás

A webes Photoshop segítségével könnyedén eltávolíthatunk nem kívánt elemeket és tökéletlenségeket a képeinkről.

Kijelölések

Gyorsan kijelölhetjük a módosítani kívánt képrészeket, hogy precízen dolgozhassunk a webes Photoshopban.

Korrekciók

Különféle korrekciókat alkalmazhatunk a webes Photoshopban, hogy megváltoztassuk a képek megjelenését.

Hozzáférés és használat

A webes Photoshopot könnyedén elérhetjük a böngészőn keresztül. A kezdőlapról akár meglévő dokumentumot is megnyithatunk, vagy újat hozhatunk létre.

Különbségek az asztali verzióhoz képest

Bár a webes változat nem rendelkezik az asztali változat összes funkciójával, a leggyakoribb képszerkesztő eszközök elérhetők. Az Adobe folyamatosan bővíti a webes változat funkcióit, hogy még hatékonyabbá tegye a munkát.

Gyakran ismételt kérdések a Photoshop webes változatával kapcsolatban

Van ingyenes online verziója a Photoshopnak? Nincs ingyenes verziója a webes Photoshopnak, de lehetőség van a Photoshop eszközeinek kipróbálására, irányított oktatóanyagok segítségével.

Mennyibe kerül a Photoshop online verziója? A webes Photoshop minden Photoshop-csomagban megtalálható, és a vásárlási lehetőségek a Creative Cloud-csomagok oldalán találhatók.

Megnyithatok .raw-fájlokat a webes Photoshopban? Igen, a webes Photoshop támogatja a .raw fájlokat, így könnyedén szerkeszthetők.

Böngészők Támogatása

A webes Photoshop jelenleg a Google Chrome, a Microsoft Edge (64 bites verziók) és a Firefox (asztali verziók) böngészőkben érhető el.

Összegzés

A webes Photoshop egy hatékony online képszerkesztő eszköz, amely lehetővé teszi a könnyű hozzáférést és a kreativitás kibontakoztatását bármelyik böngészőből. Bár nem tartalmazza az összes asztali verzió funkcióját, a webes változat képes kielégíteni a legtöbb felhasználó igényeit.

Az Adobe folyamatosan fejleszti és bővíti a webes Photoshop funkcionalitását, így a jövőben még több lehetőség várható a böngészőben történő képszerkesztés terén. Azok számára, akiknek mégis szükségük van az asztali változat egyedi funkcióira, mindig elérhető az átállás lehetősége.

Legyen szó szakmai munkáról vagy személyes projektjeinkről, a webes Photoshop a digitális képszerkesztés izgalmas világát nyitja meg a böngészőnkben.

Bejegyzése megosztása

hozzászólás (0)

Jelenleg nincs hozzászólás