A Capture One bejelentette, hogy 2024. január 30-tól a Capture One Express megszűnik és nem lesz többé elérhető. A Capture One Express évek óta a fizetős verzió butított verziójaként a különféle RAW szerkesztő programok egyik ingyenes alternatívája volt, egészen mostanáig.

A sajtóközlemény szerint „folyamatosan dolgozunk rajta, hogy eszközeinket fejlesszük. Ahhoz, hogy a legjobb kreatív és felhasználói élményt nyújthassuk a felhasználóknak, a fő termékeinkre kell összpontosítanunk.” Ez azt jelenti, hogy 2024. január 30-tól a Capture One Express nem lesz többé elérhető. A RAW editort tehát a felhasználók január 30-ig használhatják, vagy tölthetik le a weboldalról, ezután nem lehet aktiválni azExpress licenckulcsokat, valamint megszűnik a szoftver mindenféle támogatása.

A sajtóközlemény szerint a képeket és a beállításokat is könnyen át lehet vinni a Pro verzióba. Mindössze meg kell nyitnia az Express katalógust a Pro indítása után, és ott folytathatja a felhasználó, ahol abbahagyta a munkát.

Kérdése van az átálással kapcsolatban, vagy Pro verzióra váltana? Keresse a Creaware munkatársait!

Bejegyzése megosztása