Amikor az Adobe márciusban bemutatta a Firefly-t, a cég hangsúlyozta az etikus megközelítését az AI területén. Kiemelkedően fontos, hogy az Adobe úgy építette fel a Firefly-t, hogy ne lopja el mások tartalmát. Bár ez a döntés rontotta a Firefly teljesítményét, nem érintette az AI platform népszerűségét.

Az Adobe Firefly szintet ugrott

A Firefly tervezésének, implementálásának és kiadásának egyéb következménye, hogy a platform kereskedelmi szempontból is életképes. Ez azt jelenti, hogy a vállalatok használhatják az Adobe Firefly-t tartalom generálásához anélkül, hogy aggódniuk kellene a tartalom tulajdonjogával kapcsolatban, ami néhány versenytárs  AI motor esetében egyáltalán nem egyértelmű.

A Firefly-t bárki használhatja

Azóta, hogy a Firefly béta verziója elindult, több mint 2 milliárd képet generáltak a felhasználók a különböző népszerű Adobe alkalmazásokban, ideértve a Firefly webes verziót, a Photoshopot, az Illustratort és az Express-t. A Firefly azóta is elérhetővé vált más népszerű alkalmazásokban is, így az AI újításokat hozott a Premiere Pro és az After Effects videószerkesztő szoftverekbe is.

Mostantól kezdve azonban bárki elllátogathat a firefly.adobe.com weboldalra és elkezdhet tartalmat gyártani a Firefly segítségével. Egyszerű szöveges utasításokkal - több, mint 100 támogatott nyelven -  a Firefly maximum négy képet generál testreszabható művészeti stílusokkal, színekkel és vizuális témákkal.

Integrálva a kreatív szoftverekben

Az Adobe legfontosabb alkalmazásainak nyilvános verzióiban, mint például az Adobe Photoshopban, Illustratorban és az Express platformon a Firefly teljes verziója használatba vehető.

A Firefly az új, népszerű funkciók alapját képezi a Photoshop "Generatív kitöltés" (Genarative Fill) és "Generatív Kiterjesztés" (Generative Expand) funkcióiban. A Firefly segítségével a felhasználók javíthatják és helyreállíthatják a sérült fényképeket, ami sokak számára segít megőrizni az értékes emlékeket.

Az Illustrátorban a Firefly búcsút int a műalkotások manuális újra színezésének unalmas feladatának. Az Express alkalmazásban a felhasználók minimális erőfeszítéssel és rövid idő alatt sokféle tartalmat hozhatnak létre.

Sajnos semmi sincs ingyen

A nyilvános verzióba történő áttérés során az Adobe Firefly-jal kapcsolatban azon kívül is változik valami, hogy ki használja, mégpedig az, hogy hogyan használják.

Míg a Firefly béta verziók ingyenesen használhatók voltak bármilyen korlátozás nélkül, most, hogy a Firefly nyilvánosan elérhetővé vált, "Generatív Kredittel" kell fizetni a tartalom létrehozásáért.

Azok, akiknek van Creative Cloud előfizetésük, legyen az  Creative Cloud vagy csak egyetlen alkalmazás előfizetése, havi kreditcsomagot kapnak. Ha ezeket felhasználták, a lassabb tartalom generálásra kell felkészülniük, hacsak nem vásárolnak további krediteket. Fontos, hogy akkor is használhatják a tartalom előállítást, amikor a kredijeik elfogynak.

A Creative Cloud All Apps 1000 havi kreditet tartalmaz, míg az egyetlen alkalmazás mellé előfizetés 500 kreditet ad az Adobe ciklusonként. Az Adobe weboldalán megtalálható az összes fizetett fiókokhoz tartozó kreditek teljes lebontása.

Azok a felhasználók, akiknek Stock, Express vagy Firefly előfizetésük van, a havi limitjük felhasználása után naponta legfeljebb két Firefly által generált képet vagy vektort hozhatnak létre.

Ami a ingyenes felhasználókat illeti, például azokat, akik az ingyenes Adobe Express verzióját használják, szintén rendelkeznek havi kreditekkel. Ha a kreditek elfogynak, akkor meg kell várni a havi fordulót, vagy előfizetésre kell váltaniuk.

Forrás: Adobe és PetaPixel

Bejegyzése megosztása

hozzászólás (0)

Jelenleg nincs hozzászólás